Tandläkare förklarar skillnader på teknikseminarium i Göteborg.

För en tid sedan var jag och några andra på ett tekniskt seminarium i Göteborg. Vi lyssnade på på en tandläkare som förklarade skillnaden på så kallade Lumineers och fasader i porslin.

Tandfasader blir ofta förväxlade med Lumineers eftersom de två är lika på många sätt. Både porslinsfasader och Lumineers är tillverkade av tunt porslin och används för liknande ändamål. Båda används i kosmetisk tandvård för att korrigera tändernas brister. Men det finns också skillnader mellan de två och den viktigaste är det förfarande och de ändringar som görs i den ursprungliga tanden. Lumineers förändrar inte strukturen på tanden och därmed kan det vara en bättre långsiktig lösning. Följ gärna länken om du behöver få tips av en tandläkare i Göteborg, kentnyman.

Både porslinsfasader och Lumineers används för att korrigera brister som uppstått i tänderna, fortsatte tandläkaren från Göteborg. De reparerar utsidan av skadade eller sneda tänder och stärker dem. Om en tand behöver förlängning kan detta också göras med faner eller Lumineers. Faner och Lumineers kan också användas för att täcka fyllningar som har ändrat färg och har en obehaglig utseende eller för att täcka luckor mellan tänderna. Dessa brister kan korrigeras med ortodonti, men porslinsfasader eller Lumineers ger en snabbare lösning. Både porslinsfasader och Lumineers har en naturlig look, är mycket starka och ändrar inte färg med tiden.

 

Bookmark the permalink.