Ensam på kultur i Växjö!

Inte många skulle erkänna att de skulle njuta av ensliga besök på en teater, bio eller andra kulturella händelser. Men i år har jag beslutat att göra det ensam – och jag älskar varje minut! Sist var jag på en bio inne i Växjö. Det är inte ofta i livet som vi gör saker ensamma – äta ute på restaurang, gå på teater eller gå på bio eller på semester. Vi kan bara om hantera ett gymsession på egen hand, men även då jag har hört talas om par som tar utbildningar tillsammans. Men varför? Vad är fel med ibland gå ensam? En länk till kultur i Växjö, regionteatern.se.

Det finns alltid filmer eller andra kulturella saker som jag vill uppleva men som mina vänner redan har varit på, eller spelar ingen av dem intresserad. Ibland är jag alldeles för otålig, och kan inte möta besväret med att försöka jämföra kalendrar för att finna en kväll i de kommande två månaderna, när alla i en grupp skulle kunna göra det (troligen är showen förmodligen rdan slutsåld då). Jag tycker om att boka snabbt, och det innebär att jag alltid väljer bland de billigaste platserna – något som inte alla mina vänner är glada för. Jag har börjat besöka och insupa kultur på egen hand och i Växjö finnde t gott om saker att göra. Jag har bestämt att om det finns en show eller film jag vill se, ska jag gå och se den oavsett om jag får gå själv!

Bookmark the permalink.