Digitaltryck matchar i mängd och pris.

Digitaltryck avser metoder för utskrift från ett digitalt baserad bild direkt till en mängd olika media. Det hänvisar ofta till professionella utskrifter där små jobb från ”desktop publishing” och andra digitala källor, som tryckts med storformat eller i stora volymer med laser eller bläckstråleskrivare. Här kan du beställa eller läsa mer om digitaltryck, elmhultscreentryck.se.

Digitaltryck har en högre kostnad per sida än de mer traditionella offset metoderna, men detta pris kompenseras oftast genom att man undviker kostnader för alla tekniska åtgärder som krävs, för att göra tryckplåtar. Det möjliggör också för on-demand utskrifter, korta handläggningstider, och även modifieringar av bilden som ska tryckas. De besparingar i arbete och den ständigt ökande kapaciteten för digitala tryckpressar, innebär att digitala utskrifter nått den punkt där de kan matcha eller ersätta offsettrycktekniken, med förmågan att producera större upplagor av flera tusen ark till ett lågt pris.

Digitala bilder exponeras på riktigt, ljuskänsligt fotopapper med laser och bearbetas av fotografiskt. Dessa utskrifter är riktiga fotografier och har kontinuerlig ton i bilddetaljer. Kvaliteten på utskriften är lika hög som tillverkarens rating för det fotopapper som används. I storformatsutskrifter, är den största fördelen att eftersom inget objektiv används, finns det ingen vinjettering eller distorsion i detaljer på bilden.

 

Bookmark the permalink.